Veganların vazgeçilmezlerinden biri, sağlıklı yaşam tercih edenlerinde severek kullandığı badem doymuş yağ, kolesterol içermeyen badem sütü e vitamini, omega3, magnezyum ve sağlıklı yağlar açısından zengindir.Laktoz toleransı olan insanlar içinde iyi bir alternatiftir...
🌟Malzemeler
1 bardak taze(iç) badem kavrulmamış olmalı3 bardak su

🌟 Yapılışı
Bademleri bir kabin içine boşaltın üstünü geçecek kadar su ile bir gece bekletin...Ertesi gün kabın içindeki bademleri alın yüksek devirli bir blender ile 3 bardak su ekleyip su beyazlaşana kadar çekin mümkün olduğunca homojen olmalı...Hazır olduğu zaman bir tülbent yada peynir bezi yardımıyla bir şişeye süzün...Yaklaşık 5gün buzdolabında saklayarak kullanabiliriz.
Icine bal pekmez tatlandırıcı ekleyebileceğiniz gibi kakao,keçi boynuzu tozu ekleyebilirsin.Ayrica muz çilek yada sevdiğiniz meyvelerle tatlandırabilirsiniz ki tek yapmanız gereken badem sütünü ve meyveyi blenderdan geçirmek...
Gelelim badem ununa; tülbent ile iyice sıktığımız sütten kalanlar var ya işte onlar badem unu...Ben tercihen derin dondurucumda saklıyorum ihtiyacım olduğunda çıkartıp kullanıyorum...Şimdiden afiyet olsun sevgiyle kalın XOXO...
Not:Resimler alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder